четвер, 15 грудня 2016 р.



Майстер-клас

Євгенія Пірог - письменниця, авторка й кураторка дитячих проектів «Додай читання», «Тату, почитай!» знову завітала до Краматорська. Зустріч відбулася 14 грудня у ЗОШ № 12.
Вона привезла черговий дарунок для особливої бібліотеки - «Бібліотеки Дмитрика». Євгенія розповіла, що познайомились з хлопчиком Дмитриком дистанційно, йому 12 років, він прикутий до інвалідного візка, але він класний математик та шахіст! В нього мало друзів, і він хотів дізнатись, як живуть діти в інших містах. Отже вона їм опікується і допомогла йому у знайомстві з іншими дітками, шляхом листування,, і він тепер переписується зі школярами з Києва, Кривого Рога, Івано-Франківська. Ці діти почали дарувати йому книжки, з яких й зробили бібліотеку, і тепер місцеві школярі ходять до нього додому.
Казкарка Джінні (псевдонім авторки) провела у ЗОШ №12 майстер-клас для шкільних  бібліотекарів міста.
Всеукраїнська ініціатива "Додай читання"  активізує спільну творчість дітей і дорослих через читання, ось і сьогодні вона презентувала нам свої нові книжки, запропонувала цікаву гру із українськими словами, усі разом виготовляли поробки у техниці орігамі  та співали. Час промайнув цікаво і з користю.

Немає коментарів:

Дописати коментар