четвер, 1 грудня 2016 р.



30 листопада на базі ЦМДБ ім. О.Пушкіна пройшла практична конференція шкільних бібліотекарів «Читання в новому форматі. Сфера впливу дитячої бібліотеки в процесі формування патріотизму та патріотичного виховання».

Робота шкільних бібліотек тісно пов’язана з виховною роботою всієї школи і всюди використовуються ідентичні засоби пропаганди літератури. Цікаво розповіли про свій досвід формування патріотизму бібліотекарі шкіл № 32, 33. 9. В їхніх виступах можна побачити як нові так і традиційні засоби роботи з читачами: дискусії, рольові ігри, мозкові атаки, бібліомедійні уроки, лекції, вікторини, книжкові виставки тощо.
Але господарі конференції, колектив дитячої бібліотеки, вразили нас своєю різноманітною роботою: зустрічі з сучасними дитячими письменниками України, кореспондентами, свідками сумних подій; проведенням міських фестивалів, конкурсів, курсів по вивченню української та чеської мов; формами представлення новинок - книг для підлітків по каналу СКЕТ, YouTube; створення читацького простору для незрячих дітей та молоді; допомога переселенцям та ін.
Ми щиро вдячні за представлений багатогранний матеріал всім доповідачам конференції. Особливо дякуємо бібліотекарю юнацького відділу ЦМБ Т. Рєзнік за демонстрацію такої форми роботи як інтерактивні ігри з патріотичного виховання.

Немає коментарів:

Дописати коментар