четвер, 11 жовтня 2018 р.


Майстерня інноваційного досвіду розпочала свою роботу
10 жовтня на базі шкільної бібліотеки ЗОШ № 11 пройшло перше заняття бібліотекарів-учасників інноваційної групи, які розпочали роботу над темою «Хмарно орієнтоване навчальне середовище як чинник інноваційної діяльності шкільної бібліотеки».
На ньому завідувач бібліотеки  ЗЗСО №6 Борійчук Лариса В’ячеславівна продемонструвала у презентації різновиди хмарних технології, які надають користувачам Інтернету доступ до комп’ютерних ресурсів сервера і використання програмного забезпечення як онлайн-сервісів. Завідувач бібліотеки  ЗЗСО №11 Шакалова Уляна Олександрівна розповіла про роботу хмарного сховища даних, яке належить компанії Google Inc. - Google Диск, а завідувач бібліотеки  ЗЗСО №1 Мезенова Галина Олександрівна поділилася практичним опитом роботи з  Google-диском і поштою Gmail.
Зараз технологія хмарних сховищ  переживає свій бум, і рядові користувачі все частіше задаються питанням, який сервіс обрати. На перший погляд може здатися, що у всіх сховищ приблизно однакові можливості, однак на занятті ми дійшли висновку , що якщо порівняти сервіси між собою, то стане очевидно, що Google-диск  перевершує конкурентів за кількістю корисних функцій. Використовуючи Google-диск  можна ефективно розпланувати час та оптимізувати бібліотечні процеси, таким чином формуючи інформаційно-цифрову компетентність як складника нового освітнього середовища.


Заняття вийшло корисним, цікавим і змістовним.
Використані джерела:
1. Сервіси Google. Частина І. Створення облікового запису (акаунту) Google. [Електронний ресурс]. – Режим доступу: https://www.youtube.com/watch?v=UyD3xz06v_w.
 2. Сервіси Google. Частина ІІ. Робота з Google Диском. [Електронний ресурс]. – Режим доступу: https://www.youtube.com/watch?v=K-ttKZmj_tk.

Немає коментарів:

Дописати коментар