середа, 14 лютого 2018 р.



14 лютого 2018 року пройшло дистанційне 4-е засідання   Лекторію молодих бібліотекарів шкіл м. Краматорська.
Трощилова Таісія Яківна, бібліотекар ЗОШ №31, запропонувала своїм колегам, бібліотекарям шкіл: №3, №13, №15, №21, №26, №33 ознайомитись з її презентацією на тему:
«Розстановка та розміщення фондів шкільних бібліотек».завантажити>>>
Маючи на меті забезпечення підвищення професійної майстерності початківців та впровадження в практику їх роботи ІКТ презентацію було розіслано на електронні адреси шкіл.
Поєднання консультаційних, презентаційних та практичних занять  на засіданнях Лекторію дозволить не тільки засвоїти широкий пласт теоретичних знань, але й оволодіти практичними навичками роботи, ознайомитися з їх застосуванням у роботі конкретних бібліотек. Участь у теоретичних і практичних заняттях надасть можливість молодим фахівцям набувати нові знання та навички для успішної професійної адаптації, подальшої зміни професійної ситуації та професійного зростання.
 Представляючи досвід своєї роботи, Трощилова Т.Я. надала методичні рекомендації щодо роботи з фондом:
-систематичність у розміщенні фонду;
 -розміщення документів на відкритому доступі;
         -розташування документів у книгосховищі;
         - оформлення поличних роздільників;
  -виставки літератури на відкритому доступі та ін.
Головний висновок викладеного матеріалу: правильне розташування фонду в бібліотеці-гарантія комфорту і зручності для користувача та бібліотекаря.
Сподіваємось, що матеріал цієї презентації, стане корисним досвідом для молодих фахівців бібліотечної справи, допоможе розкрити прихований потенціал, надихне до нових звершень в улюбленій професії.

Немає коментарів:

Дописати коментар