четвер, 6 квітня 2017 р.



5 квітня шкільні бібліотекарі відвідали Музей історії міста. В ньому відбулось IV засідання ПДС «Формування національно – громадянської свідомості читачів засобами бібліотечної роботи».




Директор Волошина Наталія Євгенівна та співробітники закладу гостинно зустріли бібліотекарів і провели екскурсію залами музею. Присутні дізнались, що сьогодні фонди музею нараховують понад 20 тисяч одиниць збереження, а в семи його залах розповідається про непростий історичний шлях Краматорська. Тут показані матеріали про передісторію міста, представлена частина  колекції рушників нашого регіону, українського одягу і кераміки, оригінальні документи, фотографії, безцінні фронтові реліквії, унікальні матеріали про популярного актора, талановитого режисера, народного артиста України, лауреата Державної премії ім. Т. Г. Шевченка  Леоніда Федоровича Бикова, матеріали державних і сімейних архівів.
Родзинкою екскурсії були театралізовані фрагменти  із життя української родини, пісні, документальні відеокадри, майстер-клас по зав’язуванню хустки, виставка робіт до Великодня. У доброму настрої, з позитивними емоціями та зі словами вдячності залишали присутні Музей історії міста. Бібліотекарі отримали не тільки задоволення від екскурсії, а й пропозиції на проведення навчальних, тематичних, театралізованих екскурсій, лекцій, бесід по народознавству, етнографії та історії.     
 
Щиро дякуємо за гостинність!

Немає коментарів:

Дописати коментар