четвер, 21 грудня 2017 р.



20 грудня 2017 року  на базі ЗОШ №31 пройшло засідання Круглого  столу шкільних бібліотекарів м. Краматорська   з  питання
 «Сучасні педагогічні напрями, нові технології у школі:бібліотечна підтримка їх впровадження»
 Бібліотечні фахівці зібралися для того, щоб обговорити актуальні питання, поділитися досвідом та успіхами у бібліотечній роботі. Учасники засідання  відмітили, що школа,  вчитель,  шкільний  бібліотекар,  їх професійна майстерність, проведені заходи значною мірою впливають на популяризацію, культуру дитячого читання та читацьку компетентність учнів.  Адже читання – шлях до успіху. Бібліотекарі говорили, що сьогодні, з появою нових технологій, у їх роботі багато що змінилося, змінився і сам читач. Тепер читачів називають користувачами, адже вони приходять уже не тільки за книгами, журналами чи газетами, а й щоб попрацювати за комп’ютерами.

Бібліотекарі обговорювали питання впровадження в роботу як традиційних, так і інноваційних форм бібліотечної  роботи. Були представлені такі форми, як: віртуальна книжкова виставка, бібліокафе, бібліотечний флешмоб, бібліофреш, книжковий дрес-код. Учасники засідання мали змогу прийняти участь в діловій грі-тренінгу  «Шкільна бібліотека: вчимося працювати по – новому»,  який провела Трощилова Т.Я., бібліотекар ЗОШ №31. Мета цього навчання -організація самопізнання та сприяння підвищення позитивного ставлення до себе, професійної  діяльності та до читачів.
Бажаємо усім колегам  професійної наснаги та нових професійних здобутків у їхній самовідданій праці!

Немає коментарів:

Дописати коментар